Συντήρηση κλιματιστικού: πόσο συχνά πρέπει να κάνεις και από τι εξαρτάται;

Θέλεις ο χώρος σου να είναι δροσερός το καλοκαίρι και ζεστός το χειμώνα με την καλύτερη δυνατή απόδοση; Αυτό εξαρτάται από το εάν το κλιματιστικό σου λειτουργεί σωστά και επιτυγχάνεται με την σωστή συντήρησή του.

εξειδικευμένοι ψυκτικοί του Douleutaras.gr συνιστούν ότι μία ετήσια συντήρηση κλιματιστικού είναι αναγκαία. Φυσικά το παραπάνω διάστημα εξαρτάται από τη χρήση, τις ώρες λειτουργίας και τις συνθήκες του περιβάλλοντος όπου βρίσκεται το κλιματιστικό.

Σε κάθε περίπτωση μία φορά τον χρόνο είναι σημαντικό να προσφέρεις στο κλιματιστικό σου την συντήρηση που χρειάζεται, αν θέλεις να σε συντροφεύει για χρόνια.

Η καλύτερη εποχή είναι συνήθως λίγο πριν το καλοκαίρι, την περίοδο της Άνοιξης. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να αποφύγεις περιόδους υψηλής ζήτησης όπως στη μέση του καλοκαιριού ή σε περιόδους με καύσωνα.

Δώσε στον επαγγελματία τον χρόνο να ασχοληθεί αποκλειστικά με το κλιματιστικό σου και να το συντηρήσει διεξοδικά.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το κλιματιστικό σου χρειάζεται συντήρηση;

 • Ασυνήθιστοι και έντονοι θόρυβοι του ανεμιστήρα
 • Έντονη δυσοσμία
 • Μειωμένη απόδοση της συσκευής
 • Υψηλοί λογαριασμοί ρεύματος
 • Αίσθηση δυσφορίας λόγω υγρασίας και κακής ατμόσφαιρας

Γιατί είναι αναγκαίο να κάνεις συντήρηση κλιματιστικού;

Για λόγους υγείας

Το κλιματιστικό σου συγκεντρώνει στο εσωτερικό του και στα φίλτρα διάφορα βλαβερά σωματίδια. Οι μικροοργανισμοί και τα μικρόβια ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κάθε φορά που εσύ το θέτεις σε λειτουργία. Αυτό έχει ως συνέπεια την δυσάρεστη ατμόσφαιρα, την επιβάρυνση της υγείας και την εμφάνιση αλλεργιών.

Η σκόνη και η μούχλα μπορούν και αυτές να οδηγήσουν σε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και κυρίως να κάνουν έντονη την εμφάνιση αναπνευστικών προβλημάτων, όπως το άσθμα. Ταυτόχρονα, η κακή λειτουργία του κλιματιστικού δημιουργεί ανισορροπία στα επίπεδα υγρασίας και μειώνει την ποιότητα του αέρα. Μία συχνή συντήρηση λοιπόν, θα φροντίσει τόσο για την υγεία του κλιματιστικού σου όσο και για την δική σου!

Για λόγους εξοικονόμησης

Όταν το κλιματιστικό σου δεν αποδίδει σωστά, τότε αυτόματα επιβαρύνεται και η τσέπη σου. Όσο περισσότερο λειτουργεί, τα προβλήματα που έχει λόγω της συχνής χρήσης, επιβραδύνουν την σωστή του απόδοση. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το κόστος λειτουργίας του.

Η συντήρηση του κλιματιστικού, θα φροντίσει ώστε να αυξηθεί η ψυκτική ή η θερμαντική του ικανότητα με στόχο να έχει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Έτσι θα μπορείς να απολαμβάνεις τον δροσερό ή ζεστό αέρα του χωρίς να ανησυχείς για τον επιβαρυμένο λογαριασμό του ρεύματος!

Προς αποφυγή βλαβών

Μπορεί φαινομενικά το κλιματιστικό σου να λειτουργεί κανονικά, ακόμη και αν έχεις αμελήσει τη συντήρηση του για αρκετό καιρό. Αν, όμως, ξαφνικά σταματήσει, δεν βγάζει κρύο αέρα ή στάζει νερό τότε θα γνωρίζεις πού οφείλεται το πρόβλημα.

Το κόστος της συντήρησης ξεκινά από 15€ και κυμαίνεται ανάλογα με το κλιματιστικό και τις ανάγκες κάθε περίπτωσης. Το κόστος μία βλάβης, όπως είναι η κατεστραμμένη πλακέτα ή το βούλωμα των σωληνώσεων σίγουρα θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο. Μην αφήνεις, λοιπόν, για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα!

Τι περιλαμβάνει το πακέτο συντήρησης κλιματιστικού του Douleutaras.gr;

 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα & περσίδας
 • Καθάρισμα φτερωτών &καλύμματος των ανεμιστήρων
 • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού
 • Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
 • Ειδικό δελτίο συντήρησης

Γιατί να επιλέξεις τον Douleutaras.gr για την συντήρηση του κλιματιστικού σου;

Στo Douleutaras.gr θα βρεις αξιολογημένους ψυκτικούς με πολυετή εμπειρία και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Οι εξειδικευμένοι ψυκτικοί της πλατφόρμας αναλαμβάνουν την άμεση και άριστη εξυπηρέτηση όλων των εργασιών που αφορούν στα κλιματιστικά από μία απλή συντήρηση μέχρι την εγκατάσταση νέων μονάδων.

Χάρη στις εκτενείς τεχνικές γνώσεις και την υψηλή κατάρτιση τους στο αντικείμενο, οι ψυκτικοί του Douleutaras.gr εξυπηρετούν αποτελεσματικά κάθε μάρκα και είδος οικιακών και επαγγελματικών κλιματιστικών όπως:
-Κλιματιστικά τοίχου
-Κλιματιστικά δαπέδου
-Κλιματιστικά οροφής τύπου κασέτες
-Κλιματιστικά ντουλάπα
-Φορητά κλιματιστικά
-Κλιματιστικά τύπου καναλάτο
-Multi συστήματα κλιματισμού

Πάρε την καλύτερη προσφορά για τη συντήρηση του κλιματιστικού σε λίγα μόνο κλικ! Μπες στο Douleutaras.gr, καταχώρισε εύκολα την εργασία σου και εξυπηρετήσου άμεσα από έναν αξιολογημένο επαγγελματία της πλατφόρμας μας στην πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς!