5 αγαπημένα σου φαγητά που μαγειρεύεις λάθος!

Ανεξάρτητα από τις δεξιότητες μας στην κουζίνα υπάρχουν κάποια συνηθισμένα φαγητά που ενώ τα μαγειρεύουμε χρόνια τώρα, εξακολουθούμε -σύμφωνα με τους master chefs- να τα μαγειρεύουμε λάθος! Ήρθε η ώρα λοιπόν να λάβουμε τη γνώση και να ανακαλύψουμε τη διαφορά στη γεύση την επόμενη φορά -που κάτι μας λέει ότι θα είναι πολύ σύντομα-.

Μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες δεν μαγειρεύονται όπως όλα τα άλλα λαχανικά. Για να είναι μαλακές και extra νόστιμες πρέπει να τις αλατίσoυμε και να τις αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσουν. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται η περιττή υγρασία που κάνει τις μελιτζάνες να είναι σκληρές στο μάσημα.

Ζυμαρικά

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ζυμαρικά; Ότι σουρώνουμε και χύνουμε όλο το νερό στο οποίο τα βράσαμε! Το μυστικό εδώ είναι ότι φυλάμε ένα μικρό μέρος του αλατισμένου αυτού νερού και το χρησιμοποιούμε όταν ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Το νερό βοηθά να δέσει καλύτερα η σάλτσα με τα ζυμαρικά. Και πάντα αλατίζουμε το νερό φυσικά…

Μπριζόλα

Η σωστά ψημένη μπριζόλα είναι ολόκληρη τέχνη! Χρειάζονται πολλές προσπάθειες και καμμένες μπριζόλες μέχρι να πετύχει κανείς την τέλεια. Πρωτίστως δεν ξεπαγώνουμε το κρέας. Το μαγειρεύουμε κατευθείαν από την κατάψυξη ώστε να διατηρηθούν τα υγρά και να μην στεγνώσει. Για την τηγανητή εκδοχή της, την περνάμε πρώτα από το τηγάνι μέχρι να ροδίσει και μετά την τηγανίζουμε κατευθείαν με λάδι -ή βούτυρο- και μυρωδικά!

Κατεψυγμένα λαχανικά

Αγνοούμε τι γράφει η συσκευασία! Δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά στο φούρνο μικροκυμμάτων. Θα παραβράσουν και θα λασπώσουν. Το ιδανικό είναι να τα μαγειρεύουμε στον ατμό ή αλλιώς να τα βράζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μπέικον

Για λαχταριστό, ζουμερό μπέικον δεν περιμένουμε το τηγάνι να ζεσταθεί. Το τοποθετούμε κατευθείαν στο κρύο σκεύος και το αφήνουμε να ζεσταθεί σιγά σιγά, έτσι το λίπος θα λιώσει σταδιακά κάνοντας το μπέικον τραγανό και λιγότερο λιπαρό.

Πηγή: Deliveras.gr –  Ο απόλυτος προορισμός για online delivery φαγητού στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει μέχρι στιγμής πάνω από 2.500 καταστήματα!