το ελληνικό Pony
Το Ελληνικό Pony

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου Ελληνικού “Pony”

Τα πρώτα 100 νέα ελληνικά αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέχρι τέλη Απριλίου στην αγορά της Βορείου Αφρικής, ενώ από τον Οκτώβριο θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά.

Η Ελλάδα θα έχει από εφέτος και πάλι την δική της αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ξεκίνησε ήδη η μαζική παραγωγή του ελληνικού αυτοκινήτου “Pony”. Εδώ και πολύ καιρό ακούγαμε συνεχώς ειδήσεις και φήμες για την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία “Namco”, και κάναμε υπομονή να δούμε το επίτευγμά της, αλλά τώρα, επιτέλους, το θρυλικό “Pony” επέστρεψε! Βασισμένο επάνω στην ιδέα του αρχικού μοντέλου, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από απλή σχεδίαση, που καθιστά εύκολη και με χαμηλό κόστος την παραγωγή του.

Ωστόσο, μέσα του κρύβονται σύγχρονα μηχανικά μέρη, που, αντίθετα με τις πρόσφατες ειδήσεις περί συνεργασίας με την Lada, τελικά προέρχονται από την Renault!

Με τιμή αγοράς στα 7.000 ευρώ και με μέση κατανάλωση καυσίμου, κάτω από 4 lt/100 km, είναι ιδιαίτερα οικονομικό

Έτσι, κάτω από το καπώ του νέου “Pony” βρίσκεται ο εξαιρετικός 1.5 dCi κινητήρας diesel της Renault, στην πιο χαμηλή έκδοση ισχύος των 75 ίππων. Και πάλι, όμως, η μεγάλη ροπή των 200 Nm και το πολύ χαμηλό βάρος των 860 κιλών υπόσχονται σβέλτες επιδόσεις και μέση κατανάλωση, κάτω από 4 lt/100 km, που το καθιστά ιδιαίτερα οικονομικό στα καύσιμά του, εύχρηστο και κατάλληλο για πολλές χρήσεις. Αργότερα δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση του δοκιμασμένου κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων και 75 ίππων.

Ο εξοπλισμός του νέου “Pony”, προς το παρόν, αρκείται σε πολύ βασικά στοιχεία, όπως ηλεκτρικά παράθυρα, φρένα με σύστημα ABS, air condition και ηλεκτρικό τιμόνι. Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια ενσωμάτωσης μιας νέας ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, που συνεργάζεται με σύστημα ESP, έτσι ώστε τον Οκτώβριο να ξεκινήσει η διάθεση του μοντέλου και στην ελληνική αγορά, με πολύ οικονομική τιμή, που θα ξεκινά από 7.000 ευρώ. Προς το παρόν, μέχρι το τέλος Απριλίου θα παραδοθούν τα πρώτα 100 “Pony” στην αγορά της Βορείου Αφρικής.