θερμίδες

5 απλοί τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε

Γίνεται να μην στερούμαστε σε γεύση αλλά ταυτόχρονα να παίρνουμε και λιγότερες θερμίδες; Φυσικά και γίνεται, αρκεί να εφαρμόσετε τα παρακάτω!

Αλλάξτε γάλα

Αν μέχρι σήμερα προτιμούσατε το γάλα με 2% λιπαρά, κάντε μια μικρή κίνηση που θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Προτιμήστε στο εξής γάλα χωρίς καθόλου λιπαρά και έτσι θα εξοικονομήσετε αυτόματα έως και 117 θερμίδες!

Δείτε: 15 χρόνια νεότεροι αν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες

Κόψτε τις μερίδες

Είστε σε fast food και σας είναι αδύνατον να μην υποκύψετε στον πειρασμό που λέγεται «τηγανητές πατάτες»; Απολαύστε τις χωρίς τύψεις διαλέγοντας τη μικρή και όχι τη μεγάλη μερίδα. Και έτσι, και τη λαιμαργία σας θα ικανοποιήσετε και θα γλιτώσετε 270 θερμίδες!

Δείτε: 10 απλοί και γρήγοροι τρόποι για να κόψεις 100 θερμίδες την ημέρα!

Αλλάξτε όμως και σάλτσα

Και όμως και η σος κάνει τη διαφορά. Αλλάξτε την σάλτσα bbq, που προτιμούσατε μέχρι σήμερα και αντικαταστήστε την με σος που εμπεριέχει ξύδι μπαλσάμικο. Με αυτή την απλούστατη κίνηση, θα εξοικονομήσετε 128 θερμίδες!

Δείτε: Ποιες τροφές «κόβουν» την πείνα;

Ώρα να δοκιμάσετε νέες γεύσεις

Αν την ώρα που σας πιάνει μια… λιγούρα, προτιμάτε ένα ψωμάκι bagel με τυρί κρέμα, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Αντικαταστήστε το με ένα καλοψημένο muffin με λίγη μαρμελάδα και απολαύστε όχι μόνο τη γεύση του αλλά και τις 360 λιγότερες θερμίδες που θα πάρετε!

Δείτε: Οι 12 «κακές» συνήθειες που εμποδίζουν τη δίαιτα

Λίγες θερμίδες και στο τσιμπολόγημα

Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί cocktail (ένα μείγμα από διάφορα, μικρά, πικάντικα… τσιμπολογήματα), αλλάξτε τους με μια ποικιλία αποξηραμένων φρούτων (μπανάνες, σύκα κ.α.). Πέρα από σημαντικά θρεπτικά οφέλη, μόλις εξοικονομήσατε 61 θερμίδες.

Δείτε: Δείτε ποιες παγίδες κρύβουν οι ετικέτες τροφίμων
[via]