10 τρόποι για να κόψεις το κάπνισμα

Αφού είδες τους 30 λόγους για να κόψεις το κάπνισμα και είδες τα δηλητήρια που περιέχει το τσιγάρο και το πόσο κακό κάνει στο σώμα σου, ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από αυτή την βλαβερή συνήθεια!

Παρακάτω θα βρεις 10 απλούς τρόπους για να κόψεις το κάπνισμα!

1. Γυμναστήριο

Λόγω της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης που απελευθερώνονται με τη σωματική άσκηση, μειώνεται και η ανάγκη του οργανισμού για νικοτίνη. Αν δεν έχεις χρόνο να πας στο γυμναστήριο, δες και το πρώτο live γυμναστήριο στην Ελλάδα.

2. Τσιγάρο σημαίνει άσχημη μυρωδιά

Σύμφωνα με έρευνα τα τσιγάρα θα μοιάζουν λιγότερο θελκτικά εάν ο εγκέφαλος τα συνδέσει με μία άσχημη μυρωδιά. Σκέψου, ρούχα χωρίς μυρωδιά τσιγάρου! Καλό ε; Αν μυρίζουν όλα τα ρούχα σου τσιγαρίλα, τότε δες πώς να διώξεις την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα σου!

3. Κάνε γιόγκα

Πολλοί καπνιστές αναφέρουν ότι το κάπνισμα είναι ένας τρόπος για να αποβάλλουν το στρες από τη ζωή τους. Η γιόγκα αποτελεί έναν σίγουρο για να χαλαρώσει κανείς αλλά και να γυμναστεί, αποβάλλοντας το άγχος.

4.Υγιεινή διατροφή

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να οδηγήσει τους καπνιστές σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής μακριά από το τσιγάρο.

5. Σηκώστε βάρη

Το τρέξιμο στο διάδρομο δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασκηθεί κανείς. Σύμφωνα με έρευνες, καπνιστές που παρακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης με βάρη για 10-12 εβδομάδες σε συνδυασμό με το κόψιμο του τσιγάρου διπλασίασαν τις πιθανότητές τους να αποβάλλουν την κακή συνήθεια.

6. Σκεφτείτε τους άλλους

Εσένα μπορεί να σου αρέσει να καπνίζεις και να κάνεις κακό στον εαυτό σου, αλλά ρώτησες και τους άλλους 600.000 που πεθαίνουν ετησίως από παθητικό κάπνισμα. Δεν φταίνε σε τίποτα.

7. Θεραπεία

Η ατομική ή η ομαδική θεραπεία αυξάνει την πιθανότητα να κόψει κανείς το κάπνισμα κατά 11%.

8. Κόψιμο «μαχαίρι»

Εννιά στους δέκα καπνιστές, κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα μια για πάντα, κόβοντάς το «μαχαίρι». Παρότι τα συμπτώματα στέρησης είναι πιο έντονα σε αυτή την περίπτωση, διαρκούν και λιγότερο.

9. Υιοθέτησε ένα χόμπι

Η ασχολία με καινούριες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου με αυτό που ενεργοποιεί η νικοτίνη.

10. Σκέψου τα χρήματα που γλυτώνεις

Ένας από τους λόγους που κόβει κάποιος το κάπνισμα είναι επειδή ξοδεύει πολλά λεφτά. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σου λένε πόσα λεφτά γλυτώνεις κάθε μέρα. Εγκατέστησε μία στο κινητό σου και βλέπε κάθε μέρα πόσα λεφτά γλυτώνεις και θα δεις ότι δεν θα θέλεις μετά να καπνίζεις!