Το μάτι μαρτυρά τη σεξουαλική έλξη

Έρευνα επιστημόνων έδειξε πως η διαστολή της κόρης είναι αντίστοιχη της διέγερσης των σεξουαλικών οργάνων!

Η διαστολή της κόρης είναι μια πολύ καλή ένδειξη της σεξουαλικής προτίμησης ενός ανθρώπου. Ερευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ (ΗΠΑ) σε εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, στρέιτ και γκέι, έδειξε ότι η διαστολή της κόρης όταν βλέπουν μια σεξουαλική εικόνα είναι αντίστοιχη της διέγερσης των σεξουαλικών τους οργάνων.

Τη σχέση της κόρης του ματιού με τη σεξουαλική έλξη την είχαν καταλάβει οι άνθρωποι από πολύ παλιά. Τον 16ο αιώνα, οι γυναίκες της ισπανικής και της ιταλικής αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν τον χυμό του τοξικού βοτάνου μπελαντόνα για να διαστείλουν τις κόρες των ματιών τους, ώστε να δείχνουν πιο σαγηνευτικές.

Η νέα έρευνα είναι το πρώτο πείραμα του είδους σε μεγάλη κλίμακα που καταδεικνύει την ταύτιση της διαστολής της κόρης των ματιών με αυτό που οι άνθρωποι δηλώνουν ότι τους προκαλεί σεξουαλική διέγερση.

«Αν ένας άνδρας δηλώνει στρέιτ, η κόρη του διαστέλλεται με τις εικόνες γυναικών. Αν δηλώνει γκέι, αυτό συμβαίνει με τις εικόνες ανδρών», λέει ο Ριτς Σάβιν-Γουίλιαμς, αναπτυξιακός ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Το σημάδι. Οι κόρες διαστέλλονται με οτιδήποτε όμορφο κι αγαπημένο βλέπει ο άνθρωπος, είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο του πρόσωπο είτε για ένα αντικείμενο τέχνης. Η διαστολή είναι σημάδι ότι «ανάβουν τα λαμπάκια» στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, που ελέγχει τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ